SPRINT STUDIO
14093
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14093,theme-bridge,bridge-core-3.1.0,qi-blocks-1.3,qodef-gutenberg--no-touch,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.5,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-29.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-33487
 

SPRINT STUDIO

Hur skulle vi kunna hantera den utmaningen?

Har ni en stor utmaning eller problem i er verksamhet, där ni inte kommer framåt i den takt som ni önskar, kan ni använda SPRINT STUDIO. Er utmaningen kan var hur en ny produkt eller tjänst skall utformas för kunder, eller hur ni internt bör anpassa organisationen så att medarbetare blir effektivare och friskare. Förutom att testa din lösning svetsar ni samman ert team och sätter in alla i en gemensam bild av vad det är viktigt att lyckas med i det fortsatta arbetet.

Så, istället för att plöja ner massa tid, pengar och energi i en lösning kunderna/medarbetare inte testat, kan ni med SPRINT STUDIO få reda på om ni är på rätt spår efter bara fem(5) dagar.

Med vår tjänst  SPRINT STUDIO kan du och ditt team alltså lösa ditt problem och testa den nya lösningen på bara 5 dagar med verkliga kunder/brukare.

Metoden som SPRINT STUDIO använder är SPRINT, utvecklad av Jake Knapp, på Google Ventures. Vi på Mindmatter är organisationspsykologer och är mycket vana i att handleda/facilitera processer för team.

 

Vi hjälper dig att göra rätt sak. Att samarbeta på ett konstruktivt och effektivt sätt.

Det innebär att genomföra en praktisk process under en vecka (mån-fre) för att hantera utmanade frågeställningar. Vi hjälper dig med det du behöver; lokaler, material, facilitator/coach, prototyping etc.

 

Det är en process som vilar på grundpelarna nyfikenhet, passion, empati. Nyfikenhet för att utforska vad vi vet och vad andra har gjort, passion för att göra det som är viktigt och empati genom att förstå våra lösningar utifrån dem vi är till för. Processen fungerar för att hantera frågeställningar inom många områden där svaren inte är givna.

 

SPRINT STUDIO minskar nämligen risken att gå åt fel håll. Processen kortar ner tiden mellan idé till feedback från kunder/användare/medarbetare. Från kanske månader/år till en vecka, fem dagar alltså.

 

SPRINT STUDIO gör att vi kan rikta vår ansträning till det som spelar roll.

 

Genom att strukturerat samarbeta under en vecka kan svåra, men viktiga frågor hanteras. Här gäller det att både tänka själv och tillsammans, göra själv och göra tillsammans, lära själv och lära tillsammans. Med tydliga roller och fokus.

 

Läs gärna boken och kolla på filmerna nedan med författarna som guider. Du kan även läsa mer om vad andra som använder gjort på https://sprintstories.com.

Måndag – Karta

Denna dag börjar med att ni packar upp det ni vet och öppnar upp för inspiration från andra. Det leder till att ni skapar en bild av hur ni förstår situationen, intervjuar experter och intressenter. Efter det skapas en karta över det kunden behöver göra för att ta del av produkten/tjänsten av er. I slutet på dagen väljer beslutsfattaren ett fokus och mål för vilken uppgift som SPRINTen skall lösa.

TISDAG – Skissa

På tisdagen skapas lösningsförslag genom att blanda och förbättra existerande lösningar och finna banbrytande innovationer. På eftermiddagen får varje person skissa på lösningsförslag enligt process med fyra steg.

ONSDAG – Besluta

Nu skall det beslutas vilken lösning som skall det skall göras en protyp av på torsdagen och som sedan testas på fredagen. Detta görs via fem steg med olika metoder. Under eftermiddagen skapas ett ”storyboard” för hur prototypen skall upplevas för användaren/kunden.

TORSDAG – Prototyp

Dags att skapa en trovärdig prototyp som ger användaren/kunden upplevelsen som storyboardet beskrivit. Här delar teamet upp sig i olika roller för att hjälpas åt. Mindmatter erbjuder och stöd i detta arbete. Några deltagare skapar också en intervjuguide inför fredagens intervjuer.

FREDAG – Testa

En SPRINT | STUDIO börjar med en stor utmaning och ett fantastiskt team. På fredag har du skapat lovande lösningar och valt ut den bästa, samt byggt en trovärdig prototyp. En ganska imponerande vecka! Men under fredagen så tar vi det ett steg till. Då intervjuar du kunder/brukare/mottagare av din prototyp och lär dig genom att studera deras reaktioner när de provar prototypen. Efter det förstår vi vad som är viktigt.

Använd SPRINT STUDIO som stöd för att hantera din SPRINT!